Publicat en De taula, Només per a 2 jugadors, Temàtics

EN GARDE

En Garde caixaEn Garde és un joc de taulell trepidant en el qual se simula de manera magnífica les regles d’un duel d’esgrima. La tàctica individual, l’habilitat de cada jugador i la sort seran els factors que determinaran qui serà el vencedor. Es pot jugar de dues maneres diferents: com un joc senzill i ràpid o bé d’una forma més tàctica i exigent. La partida es desenvolupa en diverses rondes i l’objectiu dels jugadors serà ser el primer a guanyar-ne 5.

Podrem començar a practicar amb el joc bàsic. El taulell mostra una pista amb 23 espais i dos marcadors d’encerts cadascun numerat del 0 al 5. Les dues peces del marcador es posen en els espais del 0 dels encerts i cada jugador tria una figura d’espadatxí. A continuació col·locarem les figures una en cada extrem (una en el número 1 del taulell i l’altra en el 23). Barrejarem bé les 25 cartes d’esgrima (n’hi ha cinc de cada valor de l’1 al 5) i repartirem 5 a cada jugador deixant la resta en una pila al costat del taulell per poder anar agafant.

En el seu torn, un jugador podrà jugar una o més cartes per:

desplaçar el seu espadatxí avançant o retrocedint en el taulell. El jugador triarà una de les seves cartes i desplaçarà el seu personatge per la pista el nombre exacte de caselles que indiquin la carta. Podrà triar avançar o recular.

dur a terme un atac directe. En aquest cas l’espadatxí no avança pel taulell i haurem de posar en joc una carta amb la xifra exacta de caselles que separen ambdues figures. A més, podrem posar en joc diverses cartes idèntiques per aconseguir un atac més fort.

En la modalitat de joc més senzilla, cada atac directe és un cop que no podrem esquivar de cap de les maneres, i per tant, si ens ataquen de manera directe, no ens podrem defensar i el jugador atacant mourà el seu marcador d’encert.

Però en la modalitat normal, el jugador atacat té dues possibilitats de defensa:

– pot quedar-se en la casella on es troba i parar l’atac jugant exactament les mateixes cartes que el seu adversari està utilitzant. Un cop hagi esquivat l’atac, el jugador podrà moure’s i atacar de manera normal però no podrà robar més cartes fins que no sigui el seu torn de nou.

-podrà triar retirar-se movent la seva figura enrere. El jugador posa una carta i retrocedeix el nombre de caselles mostrat en la carta.

Al final del seu torn el jugador agafa una carta de la pila per tenir un altre cop cinc cartes en la seva mà. A continuació, el seu oponent jugarà el seu torn de la mateixa manera. Les cartes que s’han jugat les col·locarem de cara amunt en una pila diferent, de manera que només sigui visible l’ultima carta jugada. Mai es podrà mirar la pila per comprovar quines cartes s’han posat en joc anteriorment. El jugador que aconsegueixi assestar cinc cops al seu rival serà el vencedor.En Garde

 Fitxa:

  • Edat: +13 anys
  • Durada partida: 20-30′
  • Jugadors: 2

 

Deixa un comentari